Vanliga frågor

Att välja utbildning är ett stort beslut och det är viktigt att det blir rätt. Läs igenom våra vanligaste frågor och svar så förstår du varför de flesta väljer oss när de vill gå en PT-Utbildning på distans.
Har du en fråga du inte fått svar på här? Då är du välkommen att ringa oss på: 0736 - 43 47 02

 

Vilken typ av förkunskap krävs för att få gå utbildningen?

-Vi har satt ihop ett förkunskapsdokument på ungefär 150 sidor du får tillgång till när du anmäler dig. Detta vill vi att du kan när utbildningen väl startar.

Vad händer om jag missar en föreläsning?
 

-Alla föreläsningar spelas in och laddas upp i gruppen. Det gör att du kan repetera eller se om föreläsningen hur många gånger du vill. Du kommer även ha tillgång till dessa föreläsningar flera år efter avslutad utbildning.

 

Hur anmäler jag mig?

 

-För anmälan behöver vi namn, adress, telefon- och personnummer mailat till oss på [email protected] Du får då inom 2 timmar tillbaka ett mail med din bekräftelse på anmälan. Kom ihåg att alla anmälningar är bindande. Vi följer lagen om ångerrätt.

Var kan jag få jobb efter utbildningen?
 

-Vi har tränare med utbildning från oss på de flesta gymkedjor i Sverige. Vi har även tränare från oss i USA, Australien, Brasilien, Malta, m.m. Om din plan är att starta eget lär du dig mer om detta i vår föreläsning "Jobba som PT"

Hur lång är distansutbildningen?

-I Distansutbildningen har vi föreläsningar varje dag från 17:00 till ungefär 21:00 under två veckors tid. Utbildningen avslutas sedan med en helg på plats i Stockholm där vi går igenom praktiska moment som skivstång, stretching, kettlebells och kinesiotejp. Vi passar även på att skriva examinationen denna helg.

Är ni ackrediterade via EuropeActive?

-Ja, IntensivePT är godkända för att ge ut Personal Trainer (EQF Level 4) via EuropeActive (EHFA). Alla tränare som utbildas via oss skrivs in i EREPS. Här kan du se en kopia på vår ackreditering.
 

Har ni referenser från tidigare deltagare?

-Självklart. Vi har hundratals nöjda deltagare. Tillsammans har de tränat tusentals klienter och hjälpt dem till ett bättre liv. Många av dem har egna hemsidor eller Instagram där du kan följa dem och deras klienter.
Länk till: Tränare från oss

Erbjuder ni delbetalning?
 

-Vi erbjuder delbetalning via vår partner Svea Ekonomi. Du kan betala på 12 månader helt utan ränta eller extra kostnader. Det enda du behöver göra är att skriva att du önskar delbetala när du anmäler dig så löser vi resten.
Nu erbjuder vi även betalning med BitCoin

Varför ska man välja just IntensivePT?
 

-Vi var flera år före alla andra när det gäller att erbjuda distansbaserade utbildningar till PT. Detta försprång har vi drygat ut och är idag överlägset störst. Läs mer här! 


 

Vad händer om jag är skadad när det är dags för de praktiska momenten?

-Hela utbildningen bygger på att man ska träna sina klienter. De praktiska delarna, som t.ex kettlebells, går ut på att man ska lära sig lära ut rörelser. Inte att man själv ska utföra dem. 

Vad händer om jag inte klarar provet?

-Inga fara. Du skriver om provet helt gratis så många gånger du behöver. Vi erbjuder ungefär 10 examinationstillfällen hos oss varje år utöver möjligheten att skriva på universitet/högskola/komvux. 

Varför är er PT-Utbildning så billig?

-Vårt mål när vi startade var att om 5 år vara största PT-Utbildningen i Sverige och om 10 år vara största PT-Utbildningen i Europa. Vi uppnår detta genom att nå ut till så många deltagare som möjligt så fler från chansen att se hur bra vi är samt rekommendera oss till sina vänner.

Vad händer om något dyker upp så jag missar hela min utbildning?

-Det är inga problem. Allt spelas in och du har ett helt år på dig att ta in informationen. Det finns flera tillfällen per år att gå de praktiska momenten samt skriva provet.


 

Får jag hjälp efter utbildningen?
 

-Självklart! När du är klar med utbildningen får du tillgången till vår grupp/forum där du kan få hjälp med allt från att välja marknadsföring till att få analys av medicinska journaler. I denna grupp finns läkare, personliga tränare, naprapater, sjukgymnaster, m.m.

 

Har ni någon rekommenderad läsning?

-Våra lärare Erik Lavesson, Andreas Hurtig och Maria Michael har tillsammans skrivit boken: "15 år som PTs". En evidensbaserad bok med samlade träningstips. Boken kan köpas i Akademibokhandel eller Bokus.

 

 

Hinner man verkligen lära sig allt på så kort tid?

-Absolut inte! Att bli en bra personligt tränare tar många år. Vårt mål är att förmedla nog med information för att man ska känna sig säker i sin roll som personlig tränare. Nog mycket för att kunna ta sig ut i arbetslivet och samla på sig erfarenhet och kompetens längst vägens gång. 

Hur säkras kvalitén på föreläsningar och utbildningsmaterial?

-I Sverige finns många bra riktlinjer där man kan läsa om vad som krävs av en utbildning. Här kan ni se vilka vi följer:
Produktsäkerhetslagen
Swedish Standards Institute
Konsumentverket
 

Varför ska man lära sig alla namn på muskler på latin?

-Det finns flera anledningar till detta. Latinska namn på skelett och muskler är internationellt så vill du jobba utomlands kan du ta med dig detta. Journaler klienter har med sig från läkare, sjukgymnaster, naprapater, m.fl. är skrivna med latinska namn. Vill du söka i databaser om muskler måste du använda latin för att hitta.

Kan jag skriva provet på min hemort?

-Det kan man absolut göra. Du kan skriva på universitet, högskola eller komvux.
Vill du utnyttja detta är det bara att kontakta närmaste skola och boka in sig på en tentaskrivning som passar.
Några som tar emot elever är: Chalmers, Göteborgs Universitet, NTI-Skolan, Utbildningscentrum, Vuxenutbildningscentrum, Kunskapsförbundet

Var kan jag läsa omdömen? 

Hur skiljer sig IntensivePT från andra utbildningar?


-Vi har långt försprång och vi är störst. Om man jämför vårt bokslut med vår största konkurrents bokslut för 2016 är vi mer än 10 gånger större baserat på omsättning. Våra resurser för att leverera en bra utbildning som ger bra jobb efter blir då väldigt bra.
 

Hur sker föreläsningarna?

 

-Alla föreläsningar sker i vårt virtuella klassrum. Där kan du kommunicera med alla lärare och få svar på dina frågor direkt. Programvaran vi använder är både enkel och stabil. Det enda deltagare behöver göra är att klicka på länken som postas i gruppen och vips är man inne i klassrummet.
 

Vad får man för lön som personlig tränare?

-Hur mycket du tjänar är beroende av många faktorer. Om du jobbar på t.ex. SATS eller någon annan gymkedja får du en del av vad kunden betalar. Ofta mellan 200-250kr. Väljer du att starta eget är det vanligt att man tar runt 1000kr/timme. 

 

 

Var kan man ladda ner er App?

-Den finns att hämta i Google Play. Länken hittar du här. Just nu fungerar den endast till Android men vi jobbar på att få den även till iPhone. Även fler quiz är på gång. Just nu kan du spela Anatomi Quiz och Kost Quiz.