Vanliga frågor

Att välja utbildning är ett stort beslut och det är viktigt att det blir rätt. Läs igenom våra vanligaste frågor och svar så förstår du varför de flesta väljer oss när de vill gå en PT-Utbildning på distans.
Har du en fråga du inte fått svar på här? Då är du välkommen att ringa oss på: 08 - 409 111 50


+ Hur lång är distansutbildningen?

-Det har du själv möjlighet att påverka. Våra föreläsningar går live från 17:00 - 21:00 under två veckor. Utöver detta är det förkunskap och självstudier. Snittet det tar våra deltagare att ta sig igenom allt material är ca 6 veckor. 1 av 100 deltagare tar sig igenom allt på endast två veckor. Detta deltagare har normalt bakgrund som sjukgymnaster eller fysio.

+ Har ni referenser från elever?

-Självklart. Vi har hundratals nöjda deltagare. Tillsammans har de tränat tusentals klienter och hjälpt dem till ett bättre liv. Många av dem har egna hemsidor eller Instagram där du kan följa dem och deras klienter. Länk till: Tränare från oss Vi har även samlat in omdömen genom TrustPilot. Mer här!

+ Var kan jag få jobb efter utbildningen?

-Vi har tränare med utbildning från oss på de flesta gymkedjor i Sverige. Vi har även tränare från oss i USA, Australien, Brasilien, Malta, m.m. Om din plan är att starta eget lär du dig mer om detta i vår föreläsning "Jobba som PT" I vår samlade grupp för alla som klarat utbildningen finns representanter från Sveriges bästa kedjor för att erbjuda jobb.


+ Hur sker föreläsningarna?

-Alla föreläsningar sker i vårt virtuella klassrum. Där kan du kommunicera med alla lärare och få svar på dina frågor direkt. Programvaran vi använder är både enkel och stabil. Det enda deltagare behöver göra är att klicka på länken som postas i gruppen och vips är man inne i klassrummet.

+ Hur anmäler jag mig?

-För att anmäla dig behöver du bara fylla i formuläret på sidan "Anmäl dig nu". Du får då omedelbart en bekräftelse samt tillgång till den officiella gruppen för utbildningen. Där finns all info du behöver. Kom ihåg att alla anmälningar är bindande. Vi följer lagen om ångerrätt. som du kan läsa mer om i länken.

+ Erbjuder ni delbetalning?

-Vi erbjuder delbetalning via vår partner Svea Ekonomi. Du kan betala på 12 eller 24 månader helt utan ränta eller extra kostnader. Det enda du behöver göra är att skriva att du önskar delbetala när du anmäler dig så löser vi resten.


+ Vad händer om jag är skadad när det är dags för de praktiska momenten?

-Hela utbildningen bygger på att man ska träna sina klienter. De praktiska delarna, som t.ex kettlebells, går ut på att man ska lära sig lära ut rörelser. Inte att man själv ska utföra dem. Allt går att lösa. Är det något du är orolig för är det bara att maila.

+ Hur säkras kvalitén på föreläsningar och utbildningsmaterial?

-I Sverige finns många bra riktlinjer där man kan läsa om vad som krävs av en utbildning. Här kan ni se vilka vi följer:
Produktsäkerhetslagen
Swedish Standards Institute

+ Vilken typ av förkunskap krävs för att få gå utbildningen?

-Vi har satt ihop ett förkunskapsdokument på ungefär 120 sidor du får tillgång till när du anmäler dig. Detta vill vi att du kan när utbildningen väl startar.'Vi går självklart igenom all denna info även på utbildningen. Så det gör inget om du inte kan allt vid start.


+ Hur går examinationen till?

-Vår examination är online och du skriver denna hemma framför datorn. Du har 14 dagar på dig att ta dig igenom alla delprov. Dessa är en blandning mellan vanliga frågor och inlämningsuppgifter. Det kostar inget om du behöver skriva omprov.

+ Vad får man för lön som personlig tränare?

-Hur mycket du tjänar är beroende av många faktorer. Om du jobbar på t.ex. SATS eller någon annan gymkedja får du en del av vad kunden betalar. Ofta mellan 200-250kr. Väljer du att starta eget är det vanligt att man tar runt 1000kr/timme.

+ Hur skiljer sig IntensivePT från andra utbildningar?

-Vi har långt försprång och vi är störst. Vi har hela tiden legat steget före. Vi var först med att komprimera till intensivutbildning. Vi var först med att gå över till distans. Med vårt framtidstänk jobbar vi redan med implementering av både AI och VR.


+ Vad är er inställning till träning som är baseras på maskinträning?

-Vi går inte igenom mycket om maskiner i vår utbildning. Det finns två anledningar till detta.

  1. Evidens visar att din tid spenderas bättre bland fria vikter.
  2. Att ställa in en maskin är inte svårt. Det slösar vi inte tid på under utbildningen. Föreläsningen om biomekanik förklarar hur du ska tänka för att optimera alla inställningar.

+ Hur mycket svenska behöver jag kunna för att vara med?

-Du behöver inte ha Svenska som ditt modersmål. Föreläsningarna sker på Svenska med inslag av engelska och latin. Eftersom allt spelas in kan man enkelt pausa och kolla upp ord man inte förstår. Vi har även en stor del av materialet på engelska om detta är till hjälp. Självklart hjälper våra lärare till att förklara begrepp om det är något i språket som är svårt att förstå.

+ Varför ska man lära sig alla namn på muskler på latin?

-Det finns flera anledningar till detta. Latinska namn på skelett och muskler är internationellt så vill du jobba utomlands kan du ta med dig detta. Journaler klienter har med sig från läkare, sjukgymnaster, naprapater, m.fl. är skrivna med latinska namn. Vill du söka i databaser om muskler måste du använda latin för att hitta.


+ Hinner man verkligen bli fullärd på så kort tid?

-Absolut inte! Att bli en bra personligt tränare tar många år. Vårt mål är att förmedla nog med information för att man ska känna sig säker i sin roll som personlig tränare. Nog mycket för att kunna ta sig ut i arbetslivet och samla på sig erfarenhet och kompetens längst vägens gång.

+ Hur fungerar det med de praktiska momenten?

-Det finns en möjlighet till praktik varje månad. Några av de städer vi erbjuder plats i är Stockholm, Lund, Örebro och Kristinehamn. Du bokar själv ett datum som passar dig. Du kan läsa mer samt se kommande datum på www.intensivept.se/praktik. Om du bokat och vill boka om är det bara att maila [email protected]

+ Var kan jag läsa omdömen?

Trustpilot, google, Facebook och Studentum.se


+ Vad händer om jag missar en föreläsning?

-Alla föreläsningar spelas in och laddas upp i gruppen. Det gör att du kan repetera eller se om föreläsningen hur många gånger du vill. Du kommer även ha tillgång till dessa föreläsningar flera år efter avslutad utbildning. Det är inget krav att göra klart hela utbildningen på två veckor. Ta så lång tid på dig som du behöver.

+ Vad händer om något dyker upp så jag missar hela min utbildning?

-Det är inga problem. Allt spelas in och du har ett helt år på dig att ta in informationen. Det finns flera tillfällen per år att gå de praktiska momenten samt skriva provet. Oavsett vad som händer så finns vi lärare där för dig. Vårt jobb är att se till att du blir klar med allt.

+ Är ni ackrediterade?

-Ja, IntensivePT är godkända för att ge ut Personal Trainer (EQF Level 4) via EuropeActive (EHFA). Alla tränare har möjlighet att skrivas in i EREPS om de så önskar. Här kan du se en kopia på vår ackreditering. Detta innebär att du som tänkt dig jobba utanför Sverige har möjlighet till detta.


+ Får jag hjälp efter utbildningen?

-Självklart! När du är klar med utbildningen får du tillgången till vår grupp/forum där du kan få hjälp med allt från att välja marknadsföring till att få analys av medicinska journaler. I denna grupp finns läkare, personliga tränare, sjukgymnaster, mfl.

+ Varför är er PT-Utbildning så billig?

-Vårt mål när vi startade var att om 5 år vara största PT-Utbildningen i Sverige och om 10 år vara största PT-Utbildningen i Europa. Vi uppnår detta genom att nå ut till så många deltagare som möjligt så fler från chansen att se hur bra vi är samt rekommendera oss till sina vänner.

+ Har ni någon rekommenderad läsning utöver förkunskapen?

-Våra lärare Erik Lavesson, Andreas Hurtig och Maria Michael har tillsammans skrivit boken: "15 år som PTs". En evidensbaserad bok med samlade träningstips. Boken kan köpas i Akademibokhandel eller Bokus. Nyligen har vi även gett ut ännu en bok. Denna utgåva heter "100 Tips som tar din PT-Karriär till nästa nivå".