Personlig Tränare - Ett yrke för framtiden

När världen blir mer hälso-medveten ökar efterfrågan på personliga tränare snabbt. Yrket personlig tränare växer i exponentiell takt och varje år ser vi höjda priser på personlig träning och fler PTs på golven i gymmen.
Alla yrken där efterfrågan är större en tillgången ska ses som en riktigt bra bransch att vara verksam i.

Här är några skäl till varför personlig utbildning är ett yrke för framtiden:

Hälsomedvetenhet

När människor blir mer hälsomedvetna ökar behovet av personliga tränare. Senaste åren har trenden växt sig extra stark med hjälp av influencers och social media. Denna trend är inte bara begränsad till den yngre generationen; Äldre vuxna blir också mer hälsomedvetna, och de letar efter personliga tränare att hjälpa dem att uppnå sina mål.

Personliga upplägg

Den medvetna personen förstår att man inte får bästa möjliga träning genom att ladda ner ett träningsupplägg från nätet och följa detta. Den personliga anpassningen av tränings- och kostupplägg kommer alltid vara något klienter är redo att betala för. Om man investerar tid i att träna vill man få ut maximalt av den tiden. Även om det innebär att betala för det.

Hemmaträning

Covid-19-pandemin har påskyndat trenden av hemmaträning och personlig träning på distans. Många personliga tränare har flyttat sina tjänster online vilket gör att de kan nå kunder från hela världen. När fler och fler personliga tränare dessutom värderar frihet högt passar det perfekt att erbjude PT-online och jobba från stranden vid medelhavet (om man vill)

Teknologi

Tekniken förändrar fitnessindustrin och personliga tränare är i framkant av denna förändring. Fitness trackers, smarta klockor och annan bärbar teknik blir allt populärare och personliga tränare integrerar dessa tekniker i sina träningsprogram. Det finns också möjlighet för personliga tränare att använda sig av VR och AR för att göra träningsuppleverser roligare för klienter

Mental hälsa

För varje år som går förstår man mer om hur träning påverkar hjärnan och vår mentala hälsa. Träning på recept kommer troligen växa kommande åren och personer som är i behov av detta är ofta i behov av stöd i gymmet. Här kan personliga tränare fylla en viktig roll. När man förstår att träning stärker både kropp och hjärna är det svårt att hitta ursäkter att inte träna.

Sammanfattningsvis är personlig utbildning ett yrke för framtiden. Personliga tränare är inte bara tränare, utan också mentorer som hjälper människor att uppnå sina fitnessmål och leva friskare, lyckligare liv.

Jobba som PTAndreas Hurtig