Utomhus pass inspiration

Utomhus pass inspiration

Visst, vädret har varit lite tokigt men nu börjar faktiskt solen sticka fram. Det är varmt och skönt och är det inte fantastiskt när vi kan göra träningspassen utomhus? Här kommer några enkla tips på utomhus pass som inte kräver några redskap. Allt du behöver göra är att hitta en härlig äng eller balkong och njuta av solen. Samtidigt som du svettas. Såklart.

Pass 1 - “Tabata utomhus”

Vid varje övning ska du arbeta i 20 sekunder och sedan vila i 10 sekunder. Detta ska upprepas åtta varv (fyra minuter) per övning. Denna typ av träning är bra eftersom att flera personer kan göra samma sak men anpassa det till sin egna nivå genom att trappa ner tempot. Du kan antingen göra så många reps du kan på dessa 20 sekunder eller sikta på att göra ett fast antal och ha som mål att inte gå under det.

  • Armhävningar med eller utan klapp

  • Sit ups eller crunches

  • Knäböj med hopp

  • Löpintervaller (av det kortare slaget)

  • Burpees

Passet tar cirka 20 minuter och börjar ganska lugnt för att sedan trappa upp flåset. Jag kan garantera att du kommer känna dig rätt slut när du är klar och redo att stretcha och mysa en stund i solen.

Pass 2 - Löpning + utmaning

Det här är ett av mina favoritpass (att ge någon annan, inte att ge göra själv). Det är ganska enkelt. Vi sätter en kortare tidsram där vi behöver utföra något som är enkelt men jobbigt för att sedan komma till det som “ger poäng”. Till exempel:

Du har fyra minuter på dig att springa 400 meter + göra så många knäböj du kan.

Man maxar sina 400 meter för att sedan köra hårt med benen. Vila några minuter och kör igen. Du kan anpassa antal varv, byta ut övningen eller distansen/tiden för att ändra lite på passet och få det att kännas färskt.

Pass 3 - Bål slaktaren

Vem gillar inte att slakta bålen riktigt ordentligt? Sex packet (fiktivt som riktigt) blir svullet och man ser brutal ut. Perfekt för att ligga och sola lite efter träningen. Även här har vi en utmaning med ett konditionsmoment.

Du ska utföra 150 crunches eller sit ups. Men varje minut på minuten behöver du göra 2 burpees.

Det blir en tävling mot klockan där man behöver pusha sig själv för att få in repetitioner samtidigt som man måste bryta regelbundet för att göra burpees. Här kan man behöva variera antal reps som krävs beroende på fysiknivå. Jag rekommenderar att börja med 100 om man inte gjort detta tidigare.

Hoppas att ni får njuta av solen och får till några härliga pass. Om du funderar på hur man sköter kosten under sommaren kan du besöka vår systerutbildning IntensiveKosts blogg och läsa “strikt eller mer flexibel diet - vad passar bäst”?