Lär dig mer om skador via PT-Podden

Lär dig mer om skador via PT Podden

De flesta som regelbundet lyssnar på PT-Podden vet att det ofta är skratt och larv med lite bra lärdomar också. Men vissa avsnitt är faktiskt mer allvarliga och idag ska vi lyfta upp vår stora bank om just skador. Alla avsnitt vi tidigare har skapat om skador listas nedanför och är en fantastisk lyssning om du nu ska iväg någonstans och vill lära dig något samtidigt. Kom ihåg att alla avsnitt även går att lyssna på där du finner podcasts. Sök bara på PT Podden.

Vad du behöver veta om Impingement - Seth Ronland #112

Impingement eller inklämningssyndrom är vanliga begrepp man får höra när man arbetar som en PT. Problemet som finns är att det är ett ganska brett begrepp där det man tidigare har trott kan vara lite missvisande. I det här avsnittet är Seth Ronland med och förklarar allt du behöver veta om impingement.

Allt du behöver veta om diskbråck - Seth Ronland #108

Nu är det äntligen dags igen! Vi har med oss Seth Ronland som berättar om allt vi som PTs behöver veta om just diskbråck. Okej vi erkänner det är lite av en clickbait titel det finns alltid mer att lära sig.

Axelskador - Erik Lavesson #43 & 45

Vi gör en brutal djupdykning och går igenom olika typer av axelskador med vår föreläsare och sjukgymnast, Erik Lavesson.

Ländryggssmärta #39 - Seth Ronland

Seth Ronland som driver evidenspaserad praktik gästar podden och berättar om ländryggsproblem. Som vi nämner i podden kommer Seth att ha en utbildning om ryggsmärta som du kan läsa mer om den på

https://www.evidensbaseradpraktik.com/

Där har ni massor om skador. Om ni vill lära er ännu mer besök www.intensivept.se och anmäl er till vår PT-Utbildning! Vi har kursstarter varje månad.