IntensivePT - Internationellt

I skrivande stund (1:a mars 2022) finns IntensivePT i Sverige, Finland, Estland och Island. Hela utbildningen finns även översatt på Engelska. Planen är att expandera till minst ett land till under 2022. Varför expandera kan man fråga sig? Det är tidskrävande, svårt, dyrt och lite riskabelt. Anledningen är enkel. För att erbjuda världens bästa PT-Utbildning till så många som möjligt.

Många utbildningar säger att de erbjuder en “Internationell licens”. Personligen tycker jag inte att man kan säga detta om man inte finns i fler än ett land. Det räcker inte att ha en EuropeActive EQF Level 4 (som vi också har) För att en licens ska vara internationellt igenkänd behöver varumärket finnas i fler länder. För att ta ett exempel kan du tänka efter hur många PT-Utbildningar du känner till i Danmark, Finland, Norge eller Tyskland. Svaret är förmodligen: inte så många. Detsamma gäller om du har en licens som är 100% nationell. Utanför Sverige är det ytterst osannolikt att någon annan känner till din licens. För varje land som utbildningen har exponering mot desto mer troligt är det att det finns varumärkeskännedom.

Lite då och då får vi frågan om varför vi finns i just Sverige, Estland, Finland och Island.
Allt började i Sverige. Jag hade gått de PT-Utbildningar som fanns just då och var inte alls nöjd med någon av dem. Materialet var bristfälligt. Läroplanen vad förlegad. Pedagogiken fallerade och det fanns ingen support alls efter att jag var klar. Jag kände att jag kunde göra det bättre och med tanke på att IntensivePT är det överlägset största PT-Utbildningen flera år i rad verkar det som att jag hade rätt.

Estland:
Under 2017 lärde jag känna Indrek Reilson som nu är ansvarig för utbildningen i Estland. Jag berättade för honom om att vi var den enda PT-Utbildningen som hade konceptet intensivutbildning samt att vi var den enda utbildningen som fanns på distans. Han såg direkt potentialen och kollade närmare på sitt hemland Estland. Han hittade svaga konkurrenter som låg många år efter i utvecklingen, hade fula hemsidor och erbjöd överprisade utbildningar. Vi bestämde oss för att testa att ta det Svenska konceptet och köra samma sak i Estland. 6 månader senare var vi större än alla andra konkurrenter.

Finland:
Något år senare märkte jag att många personer från Finland anmälde sig till den Svenska utbildningen. Jag frågade dem varför de väljer en Svensk utbildning istället för en Finska utbildning och svaret blev det samma hos varje person: “För det finns inga bra PT-Utbildningar i Finland”. Ett halvår senare körde vi vår första utbildning i Finland och vi har ökat antalet elever varje kursstart sen dess.

Island:
Island är en helt annan historia. Likheten som finns är att det endast fanns dåliga konkurrenter i landet. Det fanns endast en PT-Utbildning på Island och den hade väldigt dåligt rykte. Men den största anledningen till vår etablering på Island är att de har en träningskultur som inte kan jämföras med något annat land. Med så få invånare borde de inte producera en enda atlet på elitnivå men ser man till CrossFit, strongman, fotboll och handboll har de lyckats med något som borde vara omöjligt. Förutom idrott har de även ett hälsotänk genom befolkningen. Ta bara det faktum att de inte har ett enda McDonalds i hela landet. Att vara närvarande i ett land som ligger så pass mycket i framkant känns naturligt.

Det som är gemensamt för alla länder som IntensivePT finns i är att vi ligger i framkant på utbildningsfronten. Vi var först med att gå över till intensivutbildning. Nu gör alla andra det också. Vi var först med att gå över till distans. Nu gör nästan alla andra det också. Vi var först med att dra ner priset till 20.000kr istället för 60.000kr. Nu har nästan alla andra utbildningar kapat sitt pris med minst 50%. Vi kommer fortsätta se till att så många som möjligt får tillgång till världens bästa utbildning till ett pris som de flesta har råd med

intensivept sverige, pt-utbildning