Stort Grattis på 40-årsdagen önskar IPT:s lärarteam

Nej. Jag skriver inte detta (enbart) för att personen ifråga står som betalare till mina fakturor. Något han för övrigt gör väldigt snabbt och bra, till en sån grad att man skulle kunna tro att han inte gör annat än sitter standby och väntar på nya fakturor att trilla in i mailkorgen.

Men han gör mycket mer än det. Som att driva Sveriges bästa distansutbildning för personliga tränare till exempel. (Som jag är tacksam att få vara en del av).
   När han inte flyger flygplan, pluggar på Harvard, skriver böcker eller löser matteproblem och smuttar på Barolo del Comune di La Morra på Mensaklubben vill säga. Eller sitter på kontoret (vardagsrumssoffan) med fötterna på bordet och datorn i knäet (och någon av sina 38 hundar bredvid sig).

Mitt första möte med mannen ifråga, som dagen till ära har varit med i exakt fyrtio år (Fyrtio år som spenderats och förvaltats bättre än de flesta), skedde våren 2009 när jag var ny som PT på en av Worldclass dåvarande anläggningar, hans hemmaanläggning där han varit gymmets stjärn-PT under ett antal år. Och som tack för det blivit förflyttad till ett annat gym i samma kedja för att få snurr på PT-verksamheten där. Vilket lämnade en öppning och ett tomrum, något jag skulle försöka fylla som nytillträdd på gymmet, vilket var lättare sagt än gjort. Över en långlunch fick jag dock massor av goda råd från den förflyttade PT:n (alltså den nybakade 40-åringen, hänger ni med?), något han absolut inte hade behövt eller var något som begärdes eller förväntades av honom. Men han ställde upp ändå utan att tveka.

För det är sådan han är, Andreas Hurtig. Generös, driven, osjälvisk och med hjärtat på rätt ställe.

Något han visat gång efter gång genom åren:

-          Han har vunnit och uppnått enastående resultat (med otroliga före/efter-bilder, som många faktiskt trodde var photoshoppade) i PT-kampen, Worldclass interna PT-tävling, där målet för deltagarna var att förbättra kroppssammansättningen så mycket som möjligt på tio veckor.

-          Han har inte bara hjälpt hundratals klienter komma i bättre form utan har även hjälpt X antal PT:s att komma igång och skaffa klienter, något en vanlig PT skulle tagit provision för.  Men inte Andreas (möjligen fick han en gång en pizza och en cola - hans huvudsakliga näringskällor som PT - som tack för besväret men det var inget han bad om eller förväntade sig). Faktum är att vi en gång delade på en PT-klient som från början tränade med Andreas, men som uppmuntrade personen ifråga att träna med mig också, på bekostnad av Andreas PT-timmar.

-          Han har en förmåga att lyfta fram andra och hålla tillbaka sig själv. Han är mer för att låta handlingarna än orden tala:

-          Han brinner för välgörenhet och har varit väldigt generös med sina bidrag genom åren (något han inte gärna talar högt om eller skyltar med dock, till skillnad från många andra.
Apropå välgörenhet. Du ska få mitt Swishnummer nästa gång vi ses).

-          IPT:s lärare har bjudits med till både Kroatien, Teneriffa och Las Vegas (även om den sista föll på Coronan. Men generös som han är får vi garanterat åka vid annat tillfälle.
För det får vi väl?)

Han är dessutom grym på att göra vegoburgare (även om övriga matlagningskunskaper lämnar en del att önska. Faktum är att han var nära att svälta ihjäl när han - efter en vadslagning - övergick till strikt vegankost, och då i början enbart levde på gurka, sallad och morötter, den enda veganmat han kände till.
Men denna svaghet skulle han garanterat lätt kunna åtgärda om han nu inte hade så mycket annat på gång).

Tro nu dock inte att det här är något fjantigt och inställsamt hyllningsinlägg. Det är det inte. Det är äkta vara (och bara en ren slump att det sammanfaller med uppkommande förhandling om föreläsararvode).

Och väldigt välförtjänt.

Dessutom vet jag att Andreas, ödmjuk som han är även om framtoningen ibland ger en annan – felaktig - bild, inte gillar att bli uppmärksammad och stå i centrum, och jag kan inte låta bli att retas lite.

Men framförallt vill vi lärare på IntensivePT uppmärksamma vår grundares 40-årsdag och hoppas att nästkommande 40 år blir lika framgångsrika och lyckliga för dig (och inspirerande för oss andra). Men först ska den här dagen firas. Och känner vi Andreas bäst blir det med fötterna på bordet och datorn i knäet.
   Och kanske en pizza och en cola till det.  

Vi säger i alla fall: Stort Grattis! (och tack för allt).

Men glöm inte att vi vill till Vegas.

Och gärna med ett pokerproffs som guide.

Andreas.jpg
Erik Lavesson