Några slumpmässiga boktips

background-book-stack-books-close-up-1148399.jpg

Nu är det perfekta läget att ta upp läsning. Det är avkopplande, bildande, inspirerande och det får dig bort från datorn en stund. Här är några lästips:

Näring och hälsa, Ulla Johansson 

En grundläggande men ändå relativt djupgående bok om kost och nutrition med text och information som är lätt att bearbeta. 

Öppen: en självbiografi, Andre Agassi

Näst Björn Borg, kanske tennishistoriens coolaste spelare, vars framgång dock även var kantad av motgång och en tuff uppväxt där Agassi dagligen drillades i otaliga timmar av en sorts tennisrobot (specificitetsprincipen: man blir bra på det man tränar på take 1) konstruerad av hans halvsadistiske fader som gett sig fanken på att göra tennisstjärna av minst ett av sina barn.  
Och han lyckades visst ganska bra.  
Dessutom hade Agassi en supercool PT/fystränare som förfinade sina kunskaper efterhand och förde noggrann träningsjournal i en svart anteckningsbok.  
Sånt kan man ju inte annat än att gilla. 
Och den boken skulle man gärna lägga vantarna på.

Skitmat, Jacob Gudiol

I boken beskrivs hur hjärnan påverkas av det vi äter och varför vi är mer benägna att välja sådant som är rikt på energi och varför vi inte blir riktigt mätta av det.  
Förrän vi ätit betydligt mer än vi behöver och hade tänkt.  
Ett intressant område både för dig som är PT och/eller kostrådgivare och för dig som vill bredda dina kunskaper och öka förståelsen kring varför vi går upp i vikt.  
Hint: för mycket skitmat. 

The Secret Footballer: What the Physio Saw… The Secret Footballer

Proffsfotbollen från insidan utifrån en fysioterapeuts perspektiv. Nu är jag förvisso lite färgad eftersom jag själv är sjukgymnast men är man intresserad av fotboll och skador/träning tycker jag definitivt att boken är klart värd att läsa.  
The Secret Footballer’s andra böcker är för övrigt relativt underhållande att läsa de med om man gillar fotboll. 
Och det gör man väl?

boktipsErik Lavesson